ISS Food Services Suomi

Kansainvälinen kokemus, skandinaavinen näkemys, paikallinen elämys​

Terveellinen lounas tukee työhyvinvointia

Tiesitkö, että työpaikkaravintolassa lounastavilla on keskimäärin terveellisempi ruokavalio? Työpaikkaravintolassa lautaselle valitaan keskimäärin enemmän kasviksia, hedelmiä ja marjoja, täysjyväviljatuotteita ja useammin kalaa kuin muissa ravintoloissa tai kotona eväitä koostettaessa.

Terveellinen lounas tuntuu ja maistuu hyvältä. Lounas sisältää monipuolisesti energiaravintoaineita, vitamiineja ja kivennäisaineita. Kun lounaasta saa hiilihydraatteja, pehmeää rasvaa ja proteiineja tasaisesti, pysyy työteho ja vireys iltapäivällä parhaana mahdollisena.

Toinen ja yhtä tärkeä terveellisen aterian kriteeri on se, että ateria on sopivan kokoinen lounastajalle. Energiantarpeeseen vaikuttaa fyysinen aktiivisuus, ikä ja sukupuoli. Valtaosan työajasta istuva toimistotyöntekijä saa riittävän energian lautasmallin mukaisesti väljästi koostetusta lounaslautasesta, jossa puolet lautasesta on täytetty kasviksilla, neljäsosa hiilihydraattilisukkeella ja neljäsosa kasvi- tai eläinkunnan proteiinilla, kuten pavuilla, kalalla tai broilerilla.

ISS:n ravintoloissa haluamme tarjota asiakkaille mahdollisuuden terveelliseen lounaaseen joka päivä. Tarjolla on päivittäin tuoreista, puhtaista ja suomalaisista raaka-aineista paikan päällä valmistettuja herkullisia lounasvaihtoehtoja, joista voi valita mieleisensä. Runsas ja värikäs salaattipöytä, runsaskuituiset leivät herkullisine levitteineen sekä keitto- ja salaattilounasvaihtoehdot löytyvät jokaisesta henkilöstöravintolastamme. Herkullisen ruoan lisäksi lounas työpaikan ravintolassa tuo tärkeän hengähdyshetken työpäivään ja on siten tärkeä tauko henkisen jaksamisen kannalta.