ISS Food Services Suomi

Kansainvälinen kokemus, skandinaavinen näkemys, paikallinen elämys​

ISS Palvelut oy mukana Luomutetaan ruokapalvelut -hankkeessa

ISS Palvelut Oy on yksi yhdestätoista julkisen sektorin ruokapalvelusta, joiden tavoitteena on lisätä luomun käyttöä vähintään 25 prosenttiin. Tämä on myös Suomen hallituksen sekä maa- ja metsätalousministeriön uuden luomuohjelman tavoite vuoteen 2030 mennessä.

Jo tällä hetkellä ISS Palveluiden kuuluu Portaat luomuun -ohjelmaan, mikä on osoituksena kiinnostuksesta lisätä luomutuotteiden määrää ruoassa. ISS Palvelut Oy lähtee lisäämään luomun käyttöään kehittämällä reseptiikkaansa ja ruokalistaansa Luomutetaan ruokapalvelut -hankkeen aikana.

Luomutetaan ruokapalvelut -hanke

Savon koulutuskuntayhtymän, Pro Luomu ry:n ja Savonia-ammattikorkeakoulun yhteishankkeessa on mukana koko ruokaketju. Tavoitteena on tuottaa ruokapalveluille konkreettisia malleja luomun käytön lisäämiseksi ruokalistalle ilman hankintakustannusten nousua sekä lisätä vuoropuhelua ketjun toimijoiden välillä.

Hankkeeseen on sitoutunut useita luomua tuottavia yrityksiä, joiden kanssa yhdessä kehitetään ruokapalveluille sopivia luomutuotteita. Lisäksi Luonnonvarakeskus tuottaa ruokapalveluiden käyttöön tietopaketteja, joiden avulla luomun positiivisista ympäristövaikutuksista voidaan viestiä niin päättäjille, henkilökunnalle kuin asiakkaillekin.

”Vihdoin on vahva tuntuma, että nyt on Suomessa koko arvoketjulla tahtotila saada ammattikeittiöiden luomun saatavuus kuntoon ja käyttö kasvuun. On todella hienoa, että olemme saaneet hankkeeseen mukaan 11 eri kokoista ennakkoluulotonta ja innostunutta ruokapalvelua. Uskon, että näiden ruokapalvelutoimijoiden kanssa saamme ammattikeittiöiden luomukysyntää näkyväksi ja koko luomuketjun sitoutumaan myös ammattikeittiöiden luomun käytön lisäämiseen.”, iloitsee projektipäällikkö Anu Arolaakso Savon koulutuskuntayhtymästä.

Hankkeen toteutuksessa huomioidaan Luomu 2.0 -ohjelman lisäksi myös Ilmastoruokaohjelma ja siinä mainittu kestävä ruokajärjestelmä, kansallinen hankintastrategia sekä kuntien omat strategiset vastuullisuusohjelmat ja -tavoitteet.

Lisätietoja:

ISS Palvelut Oy Terhi Paldan, Mia Pesonen, Sanja Orrenmaa etunimi.sukunimi@fi.issworld.com

Anu Arolaakso, Savon koulutuskuntayhtymä/EkoCentria, puh. 044 785 4048, anu.arolaakso@sakky.fi

https://www.luomuravintola.fi/luru--hanke