ISS Food Services Suomi

Kansainvälinen kokemus, skandinaavinen näkemys, paikallinen elämys​

Salaattipöydissämme näkyvät kauden parhaimmat kasvikset ja hedelmät

Satokauden mukaiset kasvikset maistuvat tuoreilta ja raikkailta, ja sisältävät enemmän C-vitamiinia, kuin satokauden ulkopuolella olevat kasvikset.

Satokausi-ajattelu paitsi maistuu lautasella paremmalta, tekee se hyvää myös luonnolle. Satokauden kasviksia hyödyntämällä voi laskea omaa hiilijalanjälkeä ja kun salaattipöytään katetaan Satokausi-tuotteita, voivat hiilidioksidipäästöt tippua jopa 24%. Erityisen merkittävää tämä on lounasravintoloissa, joissa tarjotaan runsas salaattipöytä. Tästä syystä hyödynnämme ISS Palveluissa tänä vuonna aiempaa enemmän satokauden tuotteita. Käytämme reseptin suunnittelussa AROMI-järjestelmää, joka yhteistyössä Satokausi™-kalenterin kanssa on tehnyt satokauden mukaisten kasvisten valitsemisesta helppoa.

Joka kuukausi nostamme myös yhden satokauden kasviksen paraatipaikalle. Tätä kuukauden kasvista voit bongata oman ravintolasi tarjonnasta kuluvan vuoden aikana. Tammikuussa Satokausikasviksemme on makea bataatti, helmikuussa teemaa jatkaa raikas appelsiini. Muita alkuvuoden satokausikasviksia ovat sitrushedelmät, kaalit ja punajuuri, ja näitä kannattaa hyödyntää myös omassa kotikeittiössä.

Tiesitkö muuten, että maailmassa on olemassa yli 7000 eri bataattilajiketta ja että appelsiinilla on lukuisia terveyteen yhdistettyjä hyödyllisiä vaikutuksia?