ISS Food Services Suomi

Kansainvälinen kokemus, skandinaavinen näkemys, paikallinen elämys​

Nyt herkutellaan pullalla!

Kierteellä, pitkona tai kranssina. Kanelilla, voisilmällä tai hillolla. Perinteinen pullataikina muuntuu moneksi herkuksi leipurin käsissä!

Maaliskuussa tarjoilemme kahviloissa erilaisia pullia. Tarjolla on niin perinteisiä kanelikierteitä kuin taitavien kahvilatyöntekijöidemme taidonnäytteitä. Kerää siis ystäväsi ja kollegasi yhteiselle kahvihetkelle - kukapa voisi vastustaa uunituoretta pullaa?

Testaa alta herkullinen hillopullaresepti! Reseptiä voi tuunata erimakuisilla rahkoilla ja marmeladeilla sekä värikkäillä leivosvuoilla. Tämä resepti vaihtaa makua ja väriä sesongin mukaan!


Herkulliset hillopullat (noin 25 pullaa)

Taikina

50 g hiiva

5 dl maito, kaurajuoma tai vaniljakaurajuoma

2 kananmuna

2 dl sokeri

2 tl suola

1 tl kardemumma

1.6 l vehnäjauho

200 g margariini

Täyte

100 g vaniljarahka (paistonkestävä)

1,5 dl aprikoosimarmeladi (paistonkestävä)

Herkkuseos

50 g voi

50 g kaurahiutale

50 g vehnäjauho

50 g sokeri

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.

Alusta vähitellen loput jauhot taikinaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää lopuksi sulatettu rasva. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

Kauli taikina kahdeksi 60 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä levyille rahka ja hillo. Kääri taikinalevyt rulliksi pitkältä sivulta. Jätä saumakohta alapuolelle. Leikkaa rullat terävällä veitsellä noin 4 cm viipaleiksi. Nosta palat pystyyn rullapuoli ylöspäin.

Laita pullat leivosvuokiin, paina pieni kuoppa keskelle, lisää 1 tl hilloa per pulla. Kohota liinan alla.

Valmista sillä aikaa herkkuseos ja laita seos hetkeksi pakastimeen, niin se on helpompi ripotella pullien päälle.

Voitele kohonneet pullat. Ripota pinnalle herkkuseos. Paista uunin keskiosassa +220 asteessa n. 8 min.