Tervetuloa nauttimaan herkullista Runebergin torttua kahvin tai muun virvoikkeen kera kahviloihimme!
Helmikuun 5. päivänä juhlitaan kansallisrunoilijamme J. L. Runebergin päivää. Runeberg teki vaikuttavan uran, ja jo elinaikanaan häntä sekä hänen teoksiansa arvostettiin laajalti. Myös Runebergin syntymäpäivän juhlaperinne alkoi jo Runebergin eläessä.
Nykyisin päivän perinteeseen kuuluu herkullisen Runebergin tortun nauttiminen joko perinteisenä tai tuunattuna versiona. Testaa alta moderni versio Runebergin muffinsseista.
Runebergin muffinssit, 12 kpl
2 kananmunaa
2 dl sokeria
100 g margariinia
2 dl laktoositonta maitojuomaa
4 dl vehnäjauhoja ( tai gluteeniton kaurajauho )
0,5 dl korppujauhoja ( tai gluteeniton korppujauho )
2 tl leivinjauhetta
Vatkaa kevyesti kananmunat ja sokeri. Lisää sulatettu margariini ja maitojuoma joukkoon. Jaa taikina muffinssivuokiin ja kypsennä uunissa +170 C noin 10 minuuttia.
50 g valkoista leivontasuklaata
60 g vadelmahilloa
Sulata suklaa. Koristele jäähtyneet muffinssit suklaalla ja vadelmahillolla. Herkuttele!