ISS Food Services Suomi

Kansainvälinen kokemus, skandinaavinen näkemys, paikallinen elämys​

Asenteella ja ammattitaidolla PRO-voittoon

PRO-gaalaa vietettiin tammikuun lopussa Finlandia-talossa, jossa hotelli-, ravintola- ja catering-alan arvostetuimmat palkinnot jaettiin upeissa puitteissa. Palkintopatsaat ojennettiin myös kahdelle ISS:n ammattilaiselle, Katariina Silvolle ja Terhi Paldanille.

– Työni perustana on asiakkaan tyytyväisyys, kiteyttää tuore PRO-voittaja Katariina Silvo sen, mikä on työssä parasta.

Katariina työskentelee Danske Bankin pääkonttorin Café Visiossa, jossa hän ilahduttaa joka päivä asiakkaitaan aurinkoisella hymyllään ja ystävällisellä palveluasenteellaan. Erinomaisen palvelukokemuksen luomisesta hänelle myönnettiin PRO-palkinto Kahvilan työntekijä -kategoriassa.

– Olin häkeltynyt ja liikuttunut saadessani PRO-patsaan käsiini. Olen palkinnosta uskomattoman kiitollinen ja ylpeä, Katariina huokaa.

– Olen luonteeltani iloinen ja positiivinen ja pyrin ottamaan kaikki huomioon. Yritän luoda omalla asenteellani asiakastyytyväisyyttä, mutta ihan yhtä tärkeää minulle on myös työyhteisön hyvinvointi ja fiilis. Fiilikset välittyvät aina asiakkaille, hyvässä ja pahassa.

Katariina Silvo

Ammattitaidon ja oman itsen kehittämistä

Hotelli- ja ravintola-alan restonomiksi kouluttautunut Katariina on työskennellyt ISS:n palveluksessa lähes kolmen vuoden ajan. Työn ohella hän on edistänyt tradenomiopintojaan. Pääaineina ovat henkilöstöhallinto ja esimiestyö, joiden ympäriltä Katariina toivoisi tulevaisuuden uran löytyvän.

– Minua kiinnostaa henkilöstöjohtaminen ja vaikuttaminen koko työyhteisön toimintaan. Näkisin itseni mielelläni myös rekrytointitehtävissä, toivottavasti edelleen ISS:n palveluksessa. Minulla voisi olla paljon annettavaa nimenomaan ravintolapalveluiden rekrytointeihin, Katariina suunnittelee.

Katariinan mielestä on hienoa, miten ISS tukee ja kannustaa ammattilaisiaan itsensä kehittämiseen ja tarjoaa vaihtoehtoja.

– Kun täällä omassa asiakaskohteessa on ISS:n kokonaispalveluratkaisu, pääsee tekemään yhteistyötä muidenkin ammattiryhmien kanssa. Myös ravintolapalveluiden sisällä riittää vaihtelua; olen kahvilatyön lisäksi päässyt tekemään esimerkiksi lounasravintolaan edustustarjoiluja, Katariina kertoo.

Katariina on päässyt myös täydentämään kahvilatyöosaamistaan esimerkiksi Pauligin barista-kursseille.

– Erikoiskahvit ovat todellista käsityötä. Niiden valmistamiseen sisältyy monta vaihetta, joiden myötä asiakas saa juuri hänelle valmistellun uniikin kahvinautinnon. Se on ihan eri asia kuin pelkkä napin painallus, sanoo asiakaspalvelun ammattilainen.

Yhdessä tekeminen on se juttu

Ammattikeittiön tuotekehittäjä -kategoriassa palkitulla Terhi Paldanilla on moniulotteinen toimenkuva, johon kuuluu vastuu muun muassa ISS:n ravintoloiden ruokaraaka-ainehankinnoista sekä konseptien ja reseptiikan suunnittelusta ja testauksesta. Lisäksi Terhi suunnittelee ja toteuttaa koulutuksia ja luentoja.

– Uskon, että minut palkittiin juuri monipuolisuuteni ansiosta. En ole erikoistunut mihinkään tiettyyn osa-alueeseen, vaan hahmotan hyvin kokonaisuuksia, pohtii Terhi.

– Kun asiakkaille suunnitellaan vaikkapa uusia reseptejä, haluan kuunnella heitä enkä tuputa vain omia ajatuksiani. Yhdessä tekeminen tekee omasta työstäni merkityksellisen ja mielekkään. Myös meidän omien ammattilaisten kanssa on upeaa tehdä tiimityötä. He ovat todellisia asiantuntijoita, jotka haastavat minua jatkuvasti. Siinä on pakko opetella koko ajan uutta ja pysytellä ajan hermoilla, kertoo Terhi.

Millainen merkitys tällaisella palkinnolla on Terhin omalle uralle?

– Olen nöyrän kiitollinen saamastani tunnustuksesta. PRO-palkinto on kaunis kiitos työstä, jota rakkaudella teen. On ihanaa huomata, että työtäni arvostetaan ja etten tee sitä turhaan. Tästä on hyvä jatkaa entistä antaumuksellisemmin, sanoo Terhi.

Terhi Paldan

Kestävää kehitystä ravintolamaailman keskiössä

Terhin mielestä PRO-palkinto on myös merkki siitä, että ISS on selvittänyt tiensä ruoka- ja ravintolamaailman keskiöön ja yritys noteerataan todellisena osaajana.

– Kun tulin ISS:lle 10 vuotta sitten, ravintolapalvelumme oli lapsenkengissä. Sittemmin monipalveluajattelumme on kehittynyt. Nyt olemme kaikilla palvelualoillamme uskottava ja turvallinen yhteistyökumppani. Olen siitä ylpeä, sanoo Terhi.

Edessä on ISS:n ravintolapalveluissa vastuullisuuden kannalta merkittävä vuosi.

– Tämä on uuden Aromin vuosi, eli saamme kentälle uuden tuotannonohjausjärjestelmän. Sen myötä saamme yhä vahvemmin vietyä asiakkaille maukkaiden ruokien lisäksi kestävää kehitystä, sanoo Terhi.

– Täytyy sanoa, että elän nyt parasta työaikaani. Siitä kiitos ISS:lle, joka työnantajana antaa mahdollisuuden tehdä ja toteuttaa. Minun ja kollegoideni tekemisiä ei rajoiteta, kiittää Terhi.